fredag 26 april 2013

Första poängen i SWE-Cup och dags för Hammarö 3-dagars

Den 14:e april gick första deltävlingen i SWE-Cup av stapeln. Arrangör var CK Hymer och tävlingen heter Östgötaloppet. Vi hade anmält ett sju man starkt lag men på grund av sjukdom/skada så fick vi bara fyra till start. Tävlingen mätte 115 kilometer och var fördelade på ett längre varv om nästan fem mil och sedan skulle tio varv på en 6.5 kilometer lång bana avverkas.
Ute på långa varvet fick en utbrytning på fyra man lucka till övriga fältet, Unaas och Motala AIF såg till att kontrollera utbrytningen genom att hålla farten uppe i klungan. Bägge lagen har starka spurtare som dom hoppades mycket på. Inne på slutvarven så decimeras utbrytningen, några nya försök görs att sticka iväg från klungan gjordes men alla utbrytare hämtades in och hela tävlingen avslutades i en något stökig klungspurt.
Bästa placeringen i laget fick Henrik Öijer som blev 18:e och därmed tog 5 poäng i SWE-Cup, Joel Håland blev 40:e och var också med i huvudklungan. Viktor Knutsson och Marcus Ottosson gick i mål strax efter klungan.
Henrik vid en av varvningarna på det korta varvet

Idag startar Hammarö 3-dagars som är ett etapplopp arrangerat av Skoghall CK och som avgörs i Karlstad. I kväll startar tävlingen med en kort prolog på 3,1 km, imorgon väntar tempoetapp (17km) och GP-lopp och det hela avslutas på söndag med ett 140 km långt linjelopp. Vi kommer till start med följande cyklister:
Christoffer Kvist
Fredrik Carls
Hendrik Sjölund
Joel Håland
Johan Carls
Viktor Knutsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar